Akcija 'Bara': FUP uhapsio jednu osobu u Sarajevu zbog proizvodnje i prodaje droge

0
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Bara': FUP uhapsio jednu osobu u Sarajevu zbog proizvodnje i prodaje droge
Foto: FUP / Oduzeti predmeti u akciji 'Bara'

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo jučer proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom 'Bara', te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili E. P. (1976) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Oduzeti predmeti u akciji 'Bara'
Foto: FUP: Oduzeti predmeti u akciji 'Bara'

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeno lice, te su tom prilikom pronađene određene količine materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu amfetamin, opojnu drogu Cannabis, vage za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Ova osoba se sumnjiči da je tokom 2022. godine drogu nabavljala i neovlašteno stavljala u promet na području Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Nakon kriminalističke obrade, uhapšena osoba je predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije