Uhapšen kradljivac koji se predstavljao kao radnik 'Telemacha' pa u Sarajevu pljačkao starije osobe

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen kradljivac koji se predstavljao kao radnik 'Telemacha' pa u Sarajevu pljačkao starije osobe
Foto: MUP KS / Rasvijetljeno više krivičnih djela krađe

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Zeničanina koji je osumnjičen zbog više krađa u Sarajevu, a objavljene su i fotografije ukradenih predmeta.

Preduzimajući planske mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela krađe izvršenih na području općine Novi Grad Sarajevo u proteklom periodu ove godine, kojom prilikom je NN lice, predstavljajući se kao uposlenik firme 'Telemach', koristilo nepažnju korisnika stanara, najčešće starijih osoba i iz stanova otuđivalo razne predmete, jučer u 12:10 sati, policijski službenici PU Novi Grad su u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i uhapsili M. H., rođenog 1972. godine u Zenici, gdje je i nastanjen.

Uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela iz člana 286. stav 1. KZ F BiH (Krađa).

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Rasvijetljeno više krivičnih djela krađe
Foto: MUP KS: Rasvijetljeno više krivičnih djela krađe

Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres sobe u hotelu na području općine Ilidža koju je koristila ova osoba i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M. H. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je ova osoba na području općine Novi Grad Sarajevo počinilo deset krivičnih djela krađe.

Također, za istim je raspisano više centralnih potraga Općinskog suda u Zenici, Općinskog suda u Travniku te potrage KPZ zatvorenog tipa u Zenici, zbog udaljavanja sa izdržavanja kazne zatvora.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela za koja se sumnjiči navedeno lice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije