Akcija banjalučke policije: Dvojac uhapšen zbog serije krađa

Radiosarajevo.ba
Akcija banjalučke policije: Dvojac uhapšen zbog serije krađa
MUP TK / Policija uhapsila četiri osobe / Ilustracija
Policijski službenici CJB Banja Luka, 24. januar 2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, proveli su lica M.G. (1992) iz Laktaša i V.Š. (1978) iz Sarajeva, zbog sumnje da su izvršili krivična djela - teška krađa i pokušaj teških krađa.

Naime, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka realizirali su operativnu akciju „Magistrala“ koje je rezultat višemjesečne istrage vođene s ciljem identificiranja izvršilaca i rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine, izvršenih na području grada Banja Luka, te općina Mrkonjić-Grad, Kotor-Varoš, Prnjavor, Laktaši i Gradiška.

Tokom navede akcije, lišeno je slobode pet lica, tri lica su puštena na slobodu, a dva lica koja su zatečena na izvršenju krivičnog djela na području općine Prnjavor povedena su u nadležno tužilaštvo. Takođe, tokom realizacije navedene akcije, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, na tri lokacije na području grada Banja Luka i općine Laktaši izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i prevoznih sredstva vlasništva osumnjičenih.

Kako je saopćeno iz CJB Banja Luka, tokom pretresa, pronađeno je i izuzeto 75,8 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s nevlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, lovačka puška, mobilni telefoni s pripadajućim SIM karticama.

Na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica, lica se sumnjiče da su zajedno, tokom 2016. godine i početkom 2017. godine, izvršili najmanje dvadeset pet krivičnih djela protiv imovine ( teške krađe, krađe i pokušaj teških krađa), na način da su upotrebom fizičke snage ili podesnog alata djelovali na ulazna vrata stambenih objekata, ulazili u unutrašnjost odakle su otuđili novac, zlatni nakit, oružje, kao i druge vrijedne stvari koje su zatim prodavali, čime su pričinili veliku materijalnu štetu oštećenima.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, nastavljaju rad na dokumentiranju krivičnih djela protiv osumnjičenih M.G. i V.Š. za koja će dostaviti dopunu izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju da su u pitanju Miloš Grmuša i Vladislav Šilj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije