Profesor iz Doboja nije slao nage fotografije djeci: Sve bila šala učenika

Radiosarajevo.ba
Profesor iz Doboja nije slao nage fotografije djeci: Sve bila šala učenika
Nakon što je prije nekoliko dana bh. javnost potresla vijest o tome da je jedan profesor iz Doboja svojoj učenici slao fotografije golog tijela, čini se da bi ovaj slučaj mogao dobiti potpuno drugačiji epilog od očekivanog.

Naime, kako je istraga utvrdila, čini se da profesor dobojske Saobraćajne i elektro škole, 33-godišnji S.B. neće krivično odgovarati zato što su prošle nedjelje njegove eksplicitne fotografije procurile na društvene medije nakon što ih je, navodno, slao jednoj svojoj učenici, prenose Nezavisne novine.

Dosadašnja istraga nije potvrdile sumnje dijela javnosti da je profesor fotografije svog golog tijela slao maloljetnoj učenici, a prema iskazu samog profesora koji je dao direktoru škole i policijskim inspektorima, on je od djevojke sa kojom se Facebooku dopisivao na uvid dobio i ličnu kartu. Nakon toga, budući da je potvrdio da djevojka prema ličnoj karti ima 29 godina, počela je prepiska sa eksplicitnim sadržajem i golišavim fotografijama.

Prema saznanjima iz istrage, iza Facebook profila te "djevojke" krila se, zapravo, grupa učenika koji su, znajući da je profesor sklon avanturizmu i da je poznat po naivnosti, riješili da se poigraju sa njim. Uskoro su, sa lažnog profila, započeli priču djevojke koja je zainteresovana za avanturu, ali nisu ni pretpostavljali da će iz njihove igre nastati ovakav skandal.

Istraga još uvijek traje, no šteta profesoru je već načinjena, te je njegova sudbina u obrazovanju još uvijek nepoznata, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije