Čelnici EU obećali su da će se uključiti u beskompromisnu borbu protiv terorizma

Radiosarajevo.ba
Čelnici EU obećali su da će se uključiti u beskompromisnu borbu protiv terorizma

Čelnici Evropske unije obećali su da će se uključiti u beskompromisnu borbu protiv terorizma te pozivaju na protumjere u širokim razmjerama.

Šefovi država i vlada Evropske unije zaključili su da je veoma važno da implementiraju sistematske i koordinirane granične kontrole kako bi se znalo ko ulazi i ko izlazi iz države, te su također rekli da će ubrzo razmotriti prijedloge Evropske komisije kako bi suzbili nezakonitu prodaju oružja, posebno poluautomatskog oružja, prenosi AP.

Čelnici 28 zemalja članica Evropske unije su također obećali brzu akciju kako bi bolje spriječili namjere nasilnih ekstremista da finansiraju svoje aktivnosti, uključujući uvođenje zamrzavanja sredstava i drugih restriktivnih mjera.

Ovo je prvi sastanak članica Evropske unije od napada u Parizu koji se desio 13. novembra u kojem je ubijeno 130 ljudi, a stotine drugih povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije