CCI i CPCD: Za bolji fiskalni ambijent

Radiosarajevo.ba
CCI i CPCD: Za bolji fiskalni ambijent
Na današnjem okruglom stolu koji organizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), na temu „Prijedlog izmjena fiskalnih zakona od značaja za organizacije civilnog društva” učestvuje više od 30 predstavnika vladinog, nevladinog i poslovnog sektora, međunarodnih organizacija u BiH, te gosti iz regiona.

Prema riječima Adisa Arapovića iz CCI-a razgovarat će se o načinu za popravljanje bosanskohercegovačkog fiskalnog ambijenta.

„Danas će se prezentirati prvi nacrt izmjena nekoliko zakona između ostalog Zakon o porezu na dobit, porez na imovinu i porez na promet nepokretnosti koji bi omogućili porezne olakšice što bi omogućilo primarno kompanijama a onda i pojedincima da dio svog novca umjesto državi usmjere u svrhe od javnog interesa“, kaže Arapović.

Ideja zajedničke inicijative je poticanje koorporativne i individualne filantropije, s ciljem podrške programima i organizacijama koje rade u javnom interesu.

Uz postizanje konsenzusa između nevladinih organizacija, biznis sektora i vlasti CCI CPCD planiraju do kraja godine uputiti zvanične incijative u parlamente, vlade entiteta i kantona.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije