Zvizdić žestoko odgovorio Dodiku: Bosna je uvijek bila i ostala samo bosanska

/ Komentari (19)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Damianusdarcus

Tooo Twitter hadžijo... hapse nam ljude po srbiji a vi twitterate! "E nek si him kazo"

dP

Fejsbuk heroj, nema ga većeg na dunjaluku.

Historicar

Bivsi Hrvat Zvizdic hoce da bude ono sto nije - nekakav Bosanac. Ta tvoja Bosna pocinje oko Kozije cuprije i zavrsava na Dobrinji. Tako je brate Alija potpisao u Dejtonu. Samo sto vi muslimani to niste jos skontali.

Replika

I sjašite više s toga da smo svi Bošnjaci. Bošnjaci su muslimani uglavnom. Jer imate Bošnjake Sandžaka u Srbiji, koji su muslimani. Imate Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti-BANU, imate SANU i HAZU. Prema tome, to Bošnjak se odnosi na muslimane, a Hrvati i Srbi u BiH su imali naciju i prije sto godina i ponosni su na to.

Koel

Tako je zvizdicu tacno u centar vidis kako boli istina ove ceralje i uzpovce da ista citaju i znaju o historiji znali bi to sve napisano a ne sto im vulin vucko i bakinac s jedne srtane pricaju i trebutno onaj pedercs dva prezimene iz uzp a zokin glasnogovornik

.

Ima li srba i hrvata u Novom Zavjetu? Ocito izvode nacionalni iz vjerskog identiteta.

Šnjoki

Sadomazohist

Gost

A ima li muslimana u Bosni prije 700 godina? Ili je bila samo Crkva bosanska? Bošnjaci se vraćaju u povijest onoliko daleko koliko im odgovara. Prije sto godina u Bosni su se Hrvati i Srbi tako izjašnjavali. Ako ćemo se vraćati daleko u prošlost, hajmo onda svi biti pripadnici religije Crkve bosanske.

Šnjoki

Voli antidepresive

!

RS je ENTITET koji je stečen i validiran u Daytonu kao ENTITET, dio Bosne i Hercegovine koji je nasilno formiran na ubistvima, protjerivanjima hiljada ljudi i na kraju postavljen na zemlji koja je nasilno OTETA i nezakonski i nelegalno proglašena kao neki imaginarni „Srpski dio BiH“. Prijeratne vlasničke knjige zemlje na kojima je navodno taj ENTITET raspolažu egzaktnim podacima o VLASNICIMA zemlje koja je proglašena tim ENTITETOM. RS je dio BiH i svi Bosanci i Hercegovci imaju pravo da biraju člana Predsjedništva s tog teritorija, isto kao i sa teritorija FBiH, avo već moraju da postoje trojica tih degenerika uopšte!

!

Ukidanje entiteta rs je neminovnost i to će se dogoditi voljom naroda i uz nesebičnu pomoć EU, Amerike, NATO pakta, ali i svih probosanskih snaga i patriota BiH. To je neminovnost, jer entitet rs je nasilno i uz GENOCID, UZP i najmonstruoznije zločine osnovan i prevarom dobijen na kostima i krvi nevino ubijenih Bošnjaka, Hrvata, Srba, Jevreja i ostalih građana BiH. Međunarodni sud je nedvojbeno dokazao da su institucije rs vojska i policija rs počinile GENOCID i to je opravdan razlog da se ukine rs kao takva tvorevina osnovana na genocidu i uzp-u.

Aaa

I sjašite više s toga da smo svi Bošnjaci. Bošnjaci su muslimani uglavnom. Jer imate Bošnjake Sandžaka u Srbiji, koji su muslimani. Imate Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti-BANU, imate SANU i HAZU. Prema tome, to Bošnjak se odnosi na muslimane, a Hrvati i Srbi u BiH su imali naciju i prije sto godina i ponosni su na to. ka Replika TI NEPISMENJAKOVICU PRICAS O AKADEMIJAMA. NECE MOCI DODINO I TVOJI SANU I BANU NIKAD PROCI, A MOZDA NI TAD. MAJMUNE, ZAPAMTI I R TI I TVIJI ISTOMISLJENICI KOMENTATORI ..

W

A ima li muslimana u Bosni prije 700 godina? Ili je bila samo Crkva bosanska? Bošnjaci se vraćaju u povijest onoliko daleko koliko im odgovara. Prije sto godina u Bosni su se Hrvati i Srbi tako izjašnjavali. Ako ćemo se vraćati daleko u prošlost, hajmo onda svi biti pripadnici religije Crkve bosanske. TURCI SU VAS 500 GODINA T.....LI PA SAD SKONTAJTE KO STE I STA SE I OD CIJE SE POSTALI...

Gost

Školovan čovjek i nije više ni mlad a piše gluposti. To je izgleda moda kod Bošnjaka. Povijest ne možete promijeniti koliko god vi to htjeli. Šta vi imate sa Bosnom prije hiljadu godina? Šta imate sa Banom Kulinom, Bogumilima, srednjovjekovnim kraljevima i sl. Ohladite malo, ni vi ne vjerujete da je to istina.

Hrvat

Di vi ucite povijest ????, neman nista protiv muslimana ali ste postali najomrazeniji narod na prostoru bivse yu, nitko ne zeli s vama nikakve kontakte sve radi radikalizma ovog tipa

semmo

Milorad Dodik samo ponavlja ono što je govorio Radovan Karadžić . Nadajmo se da ćemo uspjeti izbjeći ono što je radio Radovan Karadžić

@Gost

Šta ima bilo ko sa onim što je bilo prije hiljadu godina. Pa zar zaista misliš da iko od nas danas ima ikakve veze sa bogumilima, patarenima, vizantincima, ilirima... i da još zbog toga polaže neko istorijsko pravo na nešto. To o čemu pričaš su samo romantičarske maštarije i takve treba da ostanu.

@W

U svim nacionalističkim narativima postoji neka točka u vremenu od koje se računa pravo nacionalno vrijeme - U veličanstvenoj slici daleke prošlosti koju niko ne „pamti”, pa ne može ni da je potvrdi ili demantuje, nema ni nepismenih, ni bede, ni gladi, ni stalnih ratova i ubijanja, ni kratkog životnog veka, ni masovnog umiranja dece, ni zemlje bez puteva, bez pravih škola i univerziteta, ni građana bez slobode. Praktično sve je med i mljeko

Ka @Gost

Kad si tolko pametan objasni mi onda zbog cega je Bosanski Ban Kulin koji je vladao Bosnom oko 200 300 godina prije dolaska turaka, poslije svoje vladavine otiso u Antaliju/Tursku pa i danas u Turskoj ima njegovih potomaka, ako monoteista / muslimana nije bilo u Bosni prije dolaska Turaka.

/ Najnovije