Zvizdić: U Turskoj nije bilo povrijeđenih građana BiH

Fena
Zvizdić:  U Turskoj nije bilo povrijeđenih građana BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je u Sarajevu ponovo uputio saučešće porodicama stradalih u terorističkom činu u Nici i podršku francuskim institucijama u borbi protiv terorizma.

On je izrazio snažnu podršku demokratski izabranim institucijama Turske nakon pokušaja državnog udara u toj zemlji.

U izjavi za medije nakon što je održao sastanak s Udarnom grupom za borbu protiv terorizma o navedenim i drugim temama, Zvizdić je ocijenio da je državni udar ili bilo koji drugi oblik nasilnog preuzimanja vlasti neprihvatljiv za demokratsko društvo.

Dodao je da po informacijama kojim trenutno raspolaže u događajima u Turskoj nije bilo povrijeđenih građana BiH koji tamo borave, te njih i njihove porodice pozvao da se obrate bh. diplomatskim predstavništima u Turskoj ili Ministarstvu vanjskih poslova BiH ako im trebaju detaljnije informacije.

Zvizdić je rekao da je na sastanku informiran da je komemoracija u Potočarima protekla bez problema i o aktivnostima koje su preventivno provedene da to bude osigurano, kao i o preduzetim sigurnosnim mjerama pred najavljeni skupu podrške turskoj vladi u Sarajevu.

Naveo je da je istaknuta važnost formiranja koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma i vijeća za sigurnost BiH kao izuzetno važnog tijela koje neće preuzeti bilo čije nadležnosti, te kazao da razlozi zbog kojih se neki protive nisu utemeljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije