Zvizdić u Sanskom Mostu: Primjer perspektivne općine

Fena
Zvizdić u Sanskom Mostu: Primjer perspektivne općine
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, u sklopu današnje posjete Sanskom Mostu, obišao je i turbe generala Mehmeda Alagića, ratnog generala Armije RBiH, komandanta Trećeg i Sedmog korpusa ARBiH, a nakon rata načelnika općine Sanski Most.

Posjeta Sanskom Mostu upriličena je u povodu Dana oslobođenja grada, 10. oktobra 1995. godine, i predsjedavajući je uputio prigodnu čestitku.

Naime, tokom operacije "Sana '95", združene snage Petog i Sedmog Korpusa Armije RBiH pod zapovjedništvom generala Atifa Dudakovića i Mehmeda Alagića napadom sa zapada i juga tog su dana oslobodile Sanski Most.

Predsjedavajući Zvizdić je tokom posjete otvorio firmu Delta Plus BH d.o.o. Radi se o njemačkoj firmi koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije, a koja zapošljava i domaće radnike.

Firma će zaposliti više od 30 mladih ljudi, planira širenje proizvodnje, a proizvedena stolarija namijenjena je za izvoz.

To je dokaz da se poboljšava poslovno okruženje, ali i da lokalne zajednice postaju sve efikasnije i operativnije. Sanski  Most ima veći izvoz od uvoza, raste broj zaposlenih i predstavlja primjer perspektivne općine na čemu im je čestitao predsjedavajući Zvizdić.

Zvizdić je na početku posjete obišao Centralno šehidsko mezarje Vrhpolje-Hrustovo gdje je položio cvijeće.

Domaćin posjete je bio načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije