Zvizdić se sastao s njemačkom ministricom Luhrmann: 'BiH je u srcu Europe'

1
Radiosarajevo.ba
Zvizdić se sastao s njemačkom ministricom Luhrmann: 'BiH je u srcu Europe'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sastanak Zvizdić - Luhrmann

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas s državnom ministricom za Europu i klimu u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annom Lührmann.

Razgovarali su o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i o bilateralnim odnosima između dvije zemlje, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BIH.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na podršci koju je SR Njemačka davala tokom procesa dobijanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članstvo u Evropskoj uniji i za podršku ka NATO integracijama. Istaknuo je i značaj povratka Njemačke u EUFOR-ovu Althea misiju.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

U saopćenju se navodi da je ministrica Lührmann istaknula da je budućnost BiH u Europskoj uniji i da je SR Njemačka zainteresirana za situaciju u regionu Zapadnog Balkana.

Naglasila je važnost nastavka procesa reformi i ispunjavanja 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije kao i neophodnih ekonomskih reformi.

Sastanak Zvizdić - Luhrmann
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Sastanak Zvizdić - Luhrmann

Ponovila je da SR Njemačka vidi Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu, suverenu, multietničku i multikonfesionalnu državu i da će SR Njemačka nastaviti pružati podršku BiH na tom putu.

Rekla je da se BiH nalazi u srcu Evrope i da pripada Evropskoj uniji, te da se proces priključivanja treba realizirati.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SR Njemačke u BiH Thomas Fitschen, saopšteno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije