Zvizdić razgovarao s ambasadorima zemalja članica EU u BiH

Anadolija
Zvizdić razgovarao s ambasadorima zemalja članica EU u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić upoznao je danas u Sarajevu ambasadore zemalja članica Evropske unije (EU) u BiH sa napretkom koji je zemlja ostvarila u ispunjavanju uslova za članstvo u EU.

Zvizdić je ambasadorima rekao da BiH i cjelokupan Balkan imaju evropsku perspektivu koja donosi mir i stabilnost u region.

Upoznao je prisutne ambasadore sa realiziranim ciljevima iz Reformske agende, sa usvojenim strategijama, zakonima i zakonskim propisima i naglasio veliki značaj regonalne saradnje.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je govorio i o značaju aktiviranja MAP-a i rekao da je NATO proces u Bosni i Hercegovini sinonim za mir, stabilnost, nove investicije i da je svaki naredni korak snažna poruka prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Iz Vijeća ministara BiH je saopšteno da je Zvizdić  informisao ambasadore zemalja članica EU i sa značajem izgradnje mosta u Gradišci koji je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu i insistirao na ubrzanju procedura koje će obezbijediti početak izgradnje mosta na rijeci Savi.

Ambasadori zemalja članica Evropske unije su čestitali predsjedavajućem Zvizdiću i Vijeću ministara BiH na ostvarenim rezultatima i na vrlo ozbiljnom i predanom radu državnih institucija u ispunjavanju uslova dobivenih od strane Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije