Zvizdić osudio maltretiranje novinara portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Zvizdić osudio maltretiranje novinara portala Radiosarajevo.ba
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, najoštrije je osudio jučerašnji upad i maltretiranje novinara i urednika u redakciji Radio Sarajevo.

"Ovakvi postupci su prijetnja demokratiji i predstavljaju nedopustivi nasrtaj na slobodno novinarstvo, i slobodno i profesionalno djelovanje novinara",  istakao je Zvizdić.

Pozvao je nadležne institucije da poduzmu sve aktivnosti kako bi se počinioci kaznili.

"Neka to bude poruka svima koji misle da mogu nekažnjeno nasrtati na slobodu medija, koji su jedan od temelja svakog demokratskog društva",  navodi se u saopcenju predsjedavajućeg Zvizdića.

Nakon napada: U redakciju portala Radiosarajevo.ba pristižu brojne reakcije iz BiH

Nakon gnusnog napada u redakciju portala Radiosarajevo.ba od sinoć pristižu brojne reakcije iz cijele Bosne i Hercegovine. Podršku su pružiliBH novinari, Naša stranka, Ambasador Italije Nicola Minasi, Asocijacija sportskih novinara FBiH, federalni premijer Fadil Novalić, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, a i Ambasada SAD-a u BiH dala je također podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije