Zvizdić ispravio Vučića: Krivi navodi!

9
Radiosarajevo.ba
Zvizdić ispravio Vučića: Krivi navodi!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Predsjednik Sebije Aleksandar Vučić danas je na otvaranju nove COVID bolnice u Kruševcu odgovarajući na politička pitanja, rekao da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali da ne može da pristane na ideje o ukidanju bh. entiteta RS-a.

"Onaj ko pokušava da ukine RS osim što čini nešto protiv volje srpskog naroda, taj koji bi to da radi ne želi dobro miru i stabilnosti na Balkanu", poručio je Vučić i ocijenio da kada mnogi u regionu govore o funkcionalnoj Bosni i Hercegovini to je eufemizam za "oduzimanje nadležnosti RS-u".

Istakao je da želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, ali da Srbija neće nikome biti "džak za udaranje".

Na izjave predsjednika Srbije reagirao je nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara BiH i aktuelni prvi zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić na svom Twitter profilu.

"Krivi navod:

Vučić: “Onaj ko želi ukinuti RS ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu.

Ispravka krivog navoda:

Onaj ko želi da otcijepi RS i ko javno ili prećutno podržava takvu ideju, ide protiv stabilnosti i mira na Balkanu”, napisao je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije