Zvizdić: BiH postala dijelom evropskog sigurnosnog sistema

Fena
Zvizdić: BiH postala dijelom evropskog sigurnosnog sistema
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić izjavio je danas da je BiH potpisivanjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji s EUROPOL-om postala i suštinski dio evropskog policijskog i sigurnosnog sistema.

"Ovim činom smo napravili veliki korak na putu evropskih integracija i realizirali još jednu obavezu iz Reformske agende kojom smo trajno osigurali institucionalno jačanje u borbi protiv organiziranog kriminala", rekao je Zvizdić.

Dodao je da će sporazum s EUROPOL-om osigurati da na kvalitetniji i efikasniji način damo puni doprinos ukupnoj evropskoj siguranosti, a zauzvrat, Bosna i Hercegovina će dobiti na raspolaganje sve kapacitete koji će pomoći sigurnosnom sektoru u zaštiti građana naše države. 


"Uz davanje pune podrške ovom sporazumu, uvjeren sam da će iskustvo EUROPOL-a i bosanskohercegovačkih sigurnosnih agencija biti u obostranom interesu i da će doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma i svih oblika organiziranog kriminala", naveo je Zvizdić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije