Schmidt objasnio svoju odluku: "Izričito se obraćam građanima BiH"

/ Komentari (47)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hercegovac u Bosni

Neće se dogovit, nema potrebe čekati, treba nametnuti rješenje, po europskim a ne lokal fašističkim

BRAVO GOSPODINE SMIT

Ovo je pocetak kraja nacionalistickih politika i plemenskih vodja, ko je razumno slusao ovog gospodina shvatio je sta porucuje. Transparentni i fer izbori za pocetak, rusenje klerofasistickih stranaka drugi korak, gradjenje normalne drzave za sve njene gradjane bez obzira na etnos, religiju kao zadnji korak. I da znate bando hdz-sda da se od sada i nas "Ostale" pita isto kao vas velike muslimane i katolike. Oktobar ide i da podvucemo crtu. SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU

308 Alka 28 Oluja

Sada će i Bošnje kukat i kmečat Hrvatima, kao i Četnici od 95g?

Db

Lijepe riječi su ukras!

Nix

Nema tu dogovora… čekaj ti ,ali nećeš to docekat … opet ćeš biti primoran sam odluku donijet …inace prekriži BiH

Medi

Na otvaranju Pelješkog mosta Hrvati okrenuli čak 120 janjaca na ražnju! Objavljeno je da posle Pelješkog mosta grade nastavak autoputa do aerodroma u Dubrovniku, sve sa novcem iz EU fondova. Koga briga za most, njima je prosečna neto plata 1022 evra, a na jesen još raste do 1100 evra, već stižu Slovence!

Eto

Vjerujte mi, više mi nije žao zbog Srebrenice. Dobro je ovo, tako da i Šmit i EU i Amerika i NATO jasno vide kakvi su "Bošnjaci".

Fajnal Kauntdavn

Za 7 dana je slavlje 27 godišnjice maestralne Oluje!

X

Dakle jucer most, danas izborni zakon. Svaka cast Herr Schmidt na tajmingu, ovoga se ni Viktor Orban nebi sjetio. 😁

Ado

Međunarodna zajednic i Evropa , šta je to??? Jesu li to oni što su nam u ratu nametnuli embargo i pravo na samoodbranu ??? Jesu li to oni što su razoružali Srebrenicu pa je pustili Mladiću i Karadžiću u ruke. Jesu či to oni koji su se tek udobrovoljili da rat zaustave tek onog momenta kad smo ga trebali dobiti, kad smo od goloruke rulje napravili Armiju!??? Na žalost ništa ja njima ne vjerujem kao ni ovim našim bezmudim političarima.

Turkija

Lijepe riječi su ukras!

Karma

Predugo su Hrvati bili idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, gde im se krše Ustavna prava ko konstitutativnog naroda, ali nije išlo! Zato, kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika, e sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? Hrvati su regionalni lider, dokle ste mislili birati im Komšića? Dodik puno laje, ali nikada ne laže. A vi ste poturčeno Hrvatsko cvijeće koje je još Babo obmanio da tu ima muslimansku državu, koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma, šta da se lažemo?

Bosna

***

Net

Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990-wikipedia

Bošnje

Lijepe riječi su ukras!

Mali Vuk

Slučajno sam naletio na ovaj jako interesntni komentar... CRO-MAGNON (Kromanjonac) - špiljski čovek! CRO-ATIA - nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog - okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda. HOR - skupina ljudi! HORDA - skupina ratnika! HRVANJE - borba! HORVATI, HRVATI - Ime dokazuje da su se krvavo borili protiv svih tih došljaka, a koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, ili bi ih stavili u starateljstvo. Zato jer su previše opasni za ujedinjenje svih Slovena, zato jer su svi Sloveni zapravo Hrvati i samo sa tom istinom mogu da se ujedine. A to je previše opasno za ostatak Evrope.

Ojro

Kuje se hrvatski evro sa likom hrvatskog izumitelja Tele, za kojeg više neće biti rasprve čiji je, jer ceo svet će to da vidi u svojim rukama, turisti će kovanice odneti po celom svetu! Srbija neće zatvorit poglavlja 26 i 23 sve dok ne prizna da je i srpaki jezik hrvatski i dok ne makne ime hrvatskog izumitelja Tesle sa aerodroma. Toliko godina mržnje, toliko bolesnog svojatanja i propagande, a na kraju Tesla hrvatski izumitelj i hrvatski brend i na hrvatskom evru. Zato jer u EU nema svojatanja tuđeg. Bar je to pitanje sada rešeno....idemo dalje.

Ado

***

Леми

***

Eto

Lijepe riječi su ukras!

Onaj

prošli je "izražavao zabrinutost", ovaj "apeluje na političare". Komeš ba apelovat? To je isto ko da narkomanu apeluješ da se više ne drogira.

BA

Nemate šta razgovarati sa politikama presuđenim za UZP i Genocid. Dajte Zakon kao u bilo kojoj zemlji EU. Anex 7 nije sproveden, a Vi hoćete i onih 3% što su se vratili obespraviti. Morate vi preispitati se malo. Nedovoljno ste upućeni ili ste prikriveni fašista. Mi to nedamo tako, ****š EU.

Buu

>>Nevjerovatno koliko se ushtaške košiladi lijepe na bošnjačke portale. Hoćete treći entitet??? Pa probajte ga napraviti i milimetra izvan g Trokutića Čapljina-Posušje -Prozor. Bićete pometeni kako niko nikada. Kamenjarski srbi oli ti turska garavonjuška kopilad se uskoprcala. Molim vas ko boga pokušajte napraviti sa svojim generalima Rceg Posru, da vidite odgovor Seferovih i Dudakovićevih boraca... ka Ado<< Huhuhu strašne ste vi mačkice !!

Retardirani fašisto:

@Bošnje, Db, Ivan, Gh. Mostar itd - Tvojem glupilu zaista nema kraja. Sve što je ovaj čovjek izjavio i uradio svodi se na samo jedno: SIGURAN nagovještaj kraja nacionalfašistima poput Izetbegovića, Dodika i Čovića, i definitivno kraj retardiranim degenericima poput tebe, i svima sličinma sa svih strana. Izbori će reći sve. Nije ni vaša, fašističko primitivno provincijalska do Sudnjega Dana. Definitivno imaš problem s razumjevanjem normalnih stavova, ali si zato jak na riječima i fašističkim bezvrijednim komentarima na isto toliko bezvrijednim portalima poput ovoga sa milion svojih degeneričnih nickova, ali sintaksa i NEpravopis ti je uvijek, nepogrješivo isti pa si providan kao kesa iz prodavnice. Sve su šanse da se opet malo prisjetiš Druga Tita i sudbina takvih degenerika poput tebe i kukumavki od 40 godina uz sjećanje na Blajburško polje. Dolazi vam siguran kraj, kako vama a tako i primitivcima koji obmanjuju glupake kao ti lažući im da ih predstavljaju dok im kradu novac i živote 30 godina, gurajući im djecu u sigurnu smrt. Ukoliko ovo takvi kao ti i sad ne razumiju, onda i ne trebaju. Jer su takvi gnjili izrodi zaslužili samo bijedu, smrt i teške patnje, fizičke, egzistencijalne i mentalne(kakvih tebi konkretno ne nedostaje). Polako, sve će se znati poslije predstojećih izbora. Dosta je i previše bilo primitivnih fašista kakav si i sam, jado jadni. Početak kraja nacionalfašistima sa svih strana je sad lako vidljiv.

Mostar

Lijepe riječi su ukras!

Ћаршије????

***

Леми

Lijepe riječi su ukras!

/

Ni to nece zaustaviti iseljavanje katolika iz BiH Dzaba ti sve kad ono volu tudju zemlju i to ti je to ….

@ 308 Alka 28 Oluja

Sad cete se isrlit iz nase BiH i bit cete svoji na tudjem ..Stas realno vas nena ni deEt pct u BiH ..Niste bitni Jos nalo pa ko romi …

Jevreji u 2022.godini

Her Schmidt, da li Vi rješenje koje ste planirali nametnuti smatrate fer i demokratskim rješenjem? U kojoj europskoj državi se implementira zakon koji ste predložili? Ma hajte molim vas... Ko je ovdje lud? I neće više kod nas proći ta agresivna politika! Mi smo se za ovu zemlju borili fer i pošteno da bi dozvolili da nam manjina uzurpira prava i nameće svoju agresivnu politiku?

Marko

>>>>Nevjerovatno koliko se ushtaške košiladi lijepe na bošnjačke portale. Hoćete treći entitet??? Pa probajte ga napraviti i milimetra izvan g Trokutića Čapljina-Posušje -Prozor. Bićete pometeni kako niko nikada. Kamenjarski srbi oli ti turska garavonjuška kopilad se uskoprcala. Molim vas ko boga pokušajte napraviti sa svojim generalima Rceg Posru, da vidite odgovor Seferovih i Dudakovićevih boraca... ka Ado<< Huhuhu strašne ste vi mačkice !! ka Buu<<

Gosca

>>Slučajno sam naletio na ovaj jako interesntni komentar... CRO-MAGNON (Kromanjonac) - špiljski čovek! CRO-ATIA - nacija špiljskih ljudi. Reč cro dolazi iz starofrancuskog - okcitanskog jezika i znači šuplje-špilja, a dokazuje da su Hrvati najstariji narod u Evropi, kojeg su ostali narodi tu zatekli u šplijama, dok su dolazili u Seobama naroda. HOR - skupina ljudi! HORDA - skupina ratnika! HRVANJE - borba! HORVATI, HRVATI - Ime dokazuje da su se krvavo borili protiv svih tih došljaka, a koji bi im sada i istoriju i ime izbrisali, ili bi ih stavili u starateljstvo. Zato jer su previše opasni za ujedinjenje svih Slovena, zato jer su svi Sloveni zapravo Hrvati i samo sa tom istinom mogu da se ujedine. A to je previše opasno za ostatak Evrope. ka Mali Vuk<< Hrvatska do Tokija 🤣 Mislila sam da su srbi nebeski narod, od kojeg je nastalo cjelokupno covjecanstvo , kad ono....ipak hrvati. Trebao bi povesti debatu sa Seseljem o tome jesmo li na ovim prostorima svi srbi ili pak hrvati...

Hahaha

>>>>Nevjerovatno koliko se ushtaške košiladi lijepe na bošnjačke portale. Hoćete treći entitet??? Pa probajte ga napraviti i milimetra izvan g Trokutića Čapljina-Posušje -Prozor. Bićete pometeni kako niko nikada. Kamenjarski srbi oli ti turska garavonjuška kopilad se uskoprcala. Molim vas ko boga pokušajte napraviti sa svojim generalima Rceg Posru, da vidite odgovor Seferovih i Dudakovićevih boraca... ka Ado<< Huhuhu strašne ste vi mačkice !! ka Buu<<

Gosca

Predugo su Hrvati bili idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, gde im se krše Ustavna prava ko konstitutativnog naroda, ali nije išlo! Zato, kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika, e sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? Hrvati su regionalni lider, dokle ste mislili birati im Komšića? Dodik puno laje, ali nikada ne laže. A vi ste poturčeno Hrvatsko cvijeće koje je još Babo obmanio da tu ima muslimansku državu, koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma, šta da se lažemo? ka Karma Kulin ban je bio BOSANSKI ban, niti hrvatski, niti srpski niti bosnjacki....BOSANSKI. I branio je i volio svoju drzavu Bosnu. Ne mjesaj kruske i jabuke sa vjerom i drzavnosti. Moze se biti i bosanac katolik, protestant, muslunan, jehovin svjedok....

Duško Dugouško

Neće se dogovit, nema potrebe čekati, treba nametnuti rješenje, po europskim a ne lokal fašističkim ka Hercegovac u Bosni Belgijski bi bio najbolji. 3 naroda žive sasvim solidno uređenoj državi. Možda bi za BiH bio bolji švicarski model, ali je sada prekasno za nešto takvo. Dakle, ipak belgijski model.

Duško Dugouško

>>Kuje se hrvatski evro sa likom hrvatskog izumitelja Tele, za kojeg više neće biti rasprve čiji je, jer ceo svet će to da vidi u svojim rukama, turisti će kovanice odneti po celom svetu! Srbija neće zatvorit poglavlja 26 i 23 sve dok ne prizna da je i srpaki jezik hrvatski i dok ne makne ime hrvatskog izumitelja Tesle sa aerodroma. Toliko godina mržnje, toliko bolesnog svojatanja i propagande, a na kraju Tesla hrvatski izumitelj i hrvatski brend i na hrvatskom evru. Zato jer u EU nema svojatanja tuđeg. Bar je to pitanje sada rešeno....idemo dalje. ka Ojro<< Srbija će uskoro biti članica EU i imat će euro s likom Nikole Tesle. Nema tu ničega spornog. Dva naroda se ponose s jednim od najvećih umova na svijetu, ito s pravom. Imate i nobelovca Andrića, s kojim se ponosi čak 3 naroda...barem bi tako trebalo biti. Tu je i veliki Mak Dizar, s kojim se također ponose dva naroda itd...Znanost i umjetnost očigledno spaja ljude, a krkanluk i neobrazovanost razdvaja.

Duško Dugouško

***

Duško Dugouško

Her Schmidt, da li Vi rješenje koje ste planirali nametnuti smatrate fer i demokratskim rješenjem? U kojoj europskoj državi se implementira zakon koji ste predložili? Ma hajte molim vas... Ko je ovdje lud? I neće više kod nas proći ta agresivna politika! Mi smo se za ovu zemlju borili fer i pošteno da bi dozvolili da nam manjina uzurpira prava i nameće svoju agresivnu politiku? ka Jevreji u 2022.godini ....Implementiran je u Belgiji i Švicarskoj. Implementiran je i u USA i UK, na primjer. Čitaj i uči, što bi rekla hanuma Sbija. :))

SamoNiskoPoZubima

Predugo su Hrvati bili idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, gde im se krše Ustavna prava ko konstitutativnog naroda, ali nije išlo! Zato, kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika, e sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? Hrvati su regionalni lider, dokle ste mislili birati im Komšića? Dodik puno laje, ali nikada ne laže. A vi ste poturčeno Hrvatsko cvijeće koje je još Babo obmanio da tu ima muslimansku državu, koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma, šta da se lažemo? ka Karma A kome si ti prodao vjeru/veru za večeru? O čemu ti pričaš? Vašingtonski sporazum je potpisan kada je HVO bio u rasulu i spriječio je drugi međunarodni sukob. Hrvatska je izvršila agresiju na BiH i zato je presuđena. Presuđena jer je Tuđman bio idiot a nije bio lukav kao Milošević. Vi kao da nemate osnovnog obrazovanja pa ne razumijete razliku između složenica "hrvatski član predsjedništva" i "član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda". Jel vi mislite da je to džaba tako napisano? Dalje, nigdje nije jasno definisano šta proizilazi iz konstitutivnosti te se uvijek zaboravi da su i "ostali" i "građani" isto tako konstitutivni kao i Hrvati, Bošnjaci i Srbi.

Rondo

>>A kome si ti prodao vjeru/veru za večeru? O čemu ti pričaš? Vašingtonski sporazum je potpisan kada je HVO bio u rasulu i spriječio je drugi međunarodni sukob. Hrvatska je izvršila agresiju na BiH i zato je presuđena. Presuđena jer je Tuđman bio idiot a nije bio lukav kao Milošević. Vi kao da nemate osnovnog obrazovanja pa ne razumijete razliku između složenica "hrvatski član predsjedništva" i "član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda". Jel vi mislite da je to džaba tako napisano? Dalje, nigdje nije jasno definisano šta proizilazi iz konstitutivnosti te se uvijek zaboravi da su i "ostali" i "građani" isto tako konstitutivni kao i Hrvati, Bošnjaci i Srbi. ka SamoNiskoPoZubima&lt; Jadan nebi o čemu ti bulszniš pa Europa u kojoj živiš je isključivo kršćanska, oni mali otoci islama u istoj su nasilno uvezeni iz Azije u BiH i Albaniju. Mada u Albaniji iz decenije u deceniju pada broj muslimana jer prelaze u značajnom broju na kršćanstvo, te je moderna promjena imena u Robert, David i sl. a ostaju izvorna prezimena Xaxa itd. Primjer ti je premijer Edy Rama.

Sam

Predugo su Hrvati bili idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, gde im se krše Ustavna prava ko konstitutativnog naroda, ali nije išlo! Zato, kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika, e sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? Hrvati su regionalni lider, dokle ste mislili birati im Komšića? Dodik puno laje, ali nikada ne laže. A vi ste poturčeno Hrvatsko cvijeće koje je još Babo obmanio da tu ima muslimansku državu, koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma, šta da se lažemo? ka Karma

?

Sada će i Bošnje kukat i kmečat Hrvatima, kao i Četnici od 95g? ka 308 Alka 28 Oluja Izvadi Vukwicev kura c iz usta to nije Isusov mikrofon.

BUUM

OK kad HOCES da pomogne narodima gradzanima onda budi do kraja iskren zacrni rukave i pocni da ozbiljno RADIS hajde pretresi OPSTINE ILI OPCINE leglo kriminala iste drzave u kantonima i u drzavi od istih vecina gradzana ovisi dali je normalno ako neki nacelnik ima preko dvadeset sudskih prijava da zasluzuje to radno mjesto i ako je izabran " voljom gradzana mada ne vjerujem hajde radite dokazi te da ste pravedni

Br#1

"Ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti.."

N

Neće se dogovit, nema potrebe čekati, treba nametnuti rješenje, po europskim a ne lokal fašističkim ka Hercegovac u Bosni Možda sihtjeo reći islamističko vehabijskom , to nije ni blizu građanskog, građanstvo se pokazalo na sendvič protestu koji je pokazao sav fašizam i mržnju prema drugima koji nisu muslimani , zar je to građanski to je dokaz pravog fašizma i uslamizms u sarajevotehera u

Ludak

Idi kući čovječe, naporan si, ne ferma te niko. Zašto nas siluješ ? Ko ti je dao to pravo, alo ?

Ludak

Nema tu dogovora… čekaj ti ,ali nećeš to docekat … opet ćeš biti primoran sam odluku donijet …inace prekriži BiH ka Nix Nema šta prekrižiti, to je davno obavljeno.

/ Najnovije