Mostar: Imena ustaških zlikovaca napokon odlaze u prošlost

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

@guliverus

E sad cekamo da u tzv. glavnom gradu koji je bosnjacki i koji bi trebao biti uzor svim drugim gradovima u bih, promjene nazive ulica i skola po dokazanim fasistima, kao sto su mustafa busuladzic, husein djozo, mladi muslimani, deseta brdska brigada dokazanog zlocinca cace itd. Ali to se naravno nece desiti kod multi-kulti i tolerantnih bosnja, zar ne? I sad opet obrisite komentar zato sto vam ne odgovara istina o vasoj, bosnjackoj ulozi u 2.svjet.ratu, gdje vas je svega 3% bilo u partizanima, a najvise u ustasama, domobranima, muslimanskim milicijama i ss handzar diviziji. Cak vas je i u cetnicima bilo vise nego u partizanima, 8%. Ali bi zato da srbima nametne etiketu fasista, kojih je bilo preko 90% u partizanima. To je kao da sada nijemci tvrde da su oni bili antifasisti, a ne fasisti. Ta revizija istorije vam nece proci.

Gulliverus

U Sarajevu treba promjeniti nazive tih spornih ulica, građani i nisu odlučivali o tim imenima nego neko iz tadašnje vlasti, SDA Mladomuslimani, to je njihov potpis, a na sve ostalo ti nemam komentara osim da ovo što pišeš miriše na velikosrpsku propagandu po kojoj su samo Srbi bili u partizanima a ubiste se od napora da rahabilitujete fašistu Dražu kao pripadnika antifašističkog pokreta, joooj svijete. Nikada niko, samo vi, a napali ste temelje bivše SFRJ odmah nakon Titove smrti kujući planove da stvorite zemlju svih Srba i samo za Srbe, dok su vam neki anamooni pjesnici i filozofi izjavljivali a postoje i zapisi dasve ostale treba pobiti... Samo vi vjerujete u svoje laži a čitav svijet je spoznao da ste fašisti, nacionalisti, ubice, silovatelji, pljačkaši košari, jad i čemer. Ali eto drugi ne valjaju...

Za gulivera

Jarane, izneseni su ti konkretni podaci i cinjenice sa brojevima i procentima, a ti odgovaras supljom o velikoj srbiji, dok ti istovremeno ne smeta velika albanija. Toliko o tvojoj objektivnosti i nepristrasnosti. A u ovde su uvijek zivjeli srbi, samo razlicitih konfesija, sto mozes procitati i u istoriji srpskog naroda od benjamina kalaja, mora da je i on velikosrpski istoricar.

Demagogu

>>U Sarajevu treba promjeniti nazive tih spornih ulica, građani i nisu odlučivali o tim imenima nego neko iz tadašnje vlasti, SDA Mladomuslimani, to je njihov potpis

Demagogu

"U Sarajevu treba promjeniti nazive tih spornih ulica, građani i nisu odlučivali o tim imenima nego neko iz tadašnje vlasti, SDA Mladomuslimani, to je njihov potpis" A koliko je vec godina ljevicarska i gradjanska trojka tj. cetvorka na vlasti u sarajevu, pa sto ih niste promjenili, opet sda kriva? Toliko o vasoj supljoj o gradjanskoj bih, dok ne pocistite u svom dvoristu, nemate pravo nista drugima pricati.

/ Najnovije