Žurnal o prebacivanju migranata iz Hrvatske u BiH: Galić prvo potvrdio, pa zaboravio

Radiosarajevo.ba
Žurnal o prebacivanju migranata iz Hrvatske u BiH: Galić prvo potvrdio, pa zaboravio
Fena / Zoran Galić

Pečat Granične policije i čitak potpis Zorana Galića nalazi se na dokumentu koji je u avgustu ove godine upućen Ministarstvu sigurnosti BiH. U tom dokumentu ravnatelj Galić iznosi da hrvatski graničari ilegalno ubacuju migrante u BiH, te da je jedan takav slučaj zabilježen u blizini Velike Kladuše u noći sa 6. na 7. avgust ove godine. Tvrdi sve ono za šta će, mjesec kasnije, u hrvatskim medijima reći da su „izmišljotine“.

„Događaj na državnoj granici BiH i Republike Hrvatske – informacija“, piše u zaglavlju dokumenta ravnatelj Galić, osvrćući se na incident od 6. avgusta ove godine kada su hrvatski policajci na teritoriju BiH ilegalno prebacili 18 migranata koji su prethodno dovezeni iz unutrašnjosti te države, a potom i nasilno ubačeni na teritoriju BiH, piše Žurnal.info.

O svemu tome je, podsjećamo, obaviješteno i Tužilaštvo BiH koje nije poduzelo ništa u vezi sa ilegalnim djelovanjem hrvatskih policajaca. No, vratimo se ravnatelju Galiću, kadru HDZ-a BIH, koji je u avgustu ustvrdio da su 6. avgusta 2019.godine u blizini Velike Kladuše bh. graničari uočili da je grupa migranata ilegalno prebačena na teritoriju BiH.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije