Zukić poziva tužilaštvo da što prije ispita navode o nezakonitim zapošljavanjima

Fena
Zukić poziva tužilaštvo da što prije ispita navode o nezakonitim zapošljavanjima
Fena / Amir Zukić
Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić pozvao je tužilaštvo da što prije provjeri navode o njegovoj navodnoj saradnji s osobama uhapšenim u okviru predmeta "Bosna".

"Evo javno pozivam tužilaštvo da što prije, detaljno i u skladu s procedurama provjeri navode o mojoj, 'bliskoj saradnji' s navedenim osobama - neke i ne poznajem - te o mojoj umiješanosti u činjenje bilo kakvih krivičnih dijela", poručio je Zukić putem društvenih mreža.

Prema navodima u pojedinim medijima, istraga protiv zvaničnika SDA - generalnog sekretara Amira Zukića, te potpredsjednika Asima Sarajlića i Mirsada Kukića - pokrenuta je u okviru predmeta "Bosna", a na teret im se stavlja da su organizirali i koordinirali grupom koja je vršila nezakonita zapošljavanja u javnim preduzećima u Federaciji BiH.

"Interesantno je da navodno povjerljivu dokumentaciju iz istrage posjeduju novinari i to oni kojima ne prođe dan da ne djeluju protiv svega što ima bilo kakve veze sa SDA", poručuje Zukić.

Stoga Zukić postavlja pitanje odakle takvim novinarima dokumenti o provođenju istrage, ko ih javno dijeli i ko zaista upravlja i vodi istrage u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije