Amir Zukić i ostali pred Sudom poručili: Nismo krivi

S. H.
Amir Zukić i ostali pred Sudom poručili: Nismo krivi
Radiosarajevo.ba / Zukić i ostali: Izjašnjenje o krivici
Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić i još osam osoba koje optužnica tereti za više krivičnih djela pred Općinskim sudom u Sarajevu danas su se izjasnili kako nisu krivi.

Pred sudijom Slobodanom Nastićem Zukić je poručio: "Nisam kriv."

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i protuzakonito posredovanje.

Osim toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Eseda Džananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako je istaknuto danas, a zbog toga što su se izjasnili da "nisu krivi", Zukiću i ostalima sudit će se i dokazivati krivica.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u “Elektroprivredi BiH”. Nakon toga, dodali su iz Tužilaštva, koristeći svoj utjecaj preko Džananovića, Zukić je realizirao nezakonita zapošljavanja u “Elektroprivredi”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije