Žrtve genocida ispratili su i američki ambasador u BiH Murphy i prvi zamjenik VP Mennuti

0
Radiosarajevo.ba
Žrtve genocida ispratili su i američki ambasador u BiH Murphy i  prvi zamjenik VP Mennuti
Foto: Twitter / Jonathan Mennuti i Michael J. Murphy

Kamion sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava, položenih na 50 tabuta, ispraćen je danas u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Okupili su se brojni građani, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić te druge političke delegacije. Među zvaničnicama koji su došli odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, bio je i prvi zamjenik visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Jonathan Mennuti.

Iz OHR-a su poručili da je sjećanje i poštovanje prema žrtvama sveta zadaća svakog civiliziranog društva.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Tužnom ispraćaju prisustvovao je i Michael J. Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. 

"Pridružio sam se danas građanima BiH da bih skrušeno i uz duboko poštovanje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici. Američki narod suosjeća s njima i porodicama koje i dalje tragaju za svojim najmilijim", kazao je Ambasador Murphy.

Do sada je identifikovano i u potočarskoj dolini bijelih nišana ukopana 6.671 žrtva, a ove godine je identifikovano 50 za koje su porodice dale saglasnost da se može obaviti dženaza. Do kraja dana kolona će stiću u Potočare, a ukop će biti obavljen 11. jula na godišnjicu genocida u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije