„Zovko je uvrijedila majke Srebrenice“

22
F. V.
„Zovko je uvrijedila majke Srebrenice“
Arhiv / Majke Srebrenice

Predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić oštro je osudila izjave euro parlamentarke Željane Zovko da „Bošnjaci grade mit na genocidu“.

Subašić je istakla da se sjeća Zovko iz vremena dok je bila ambasadorica BiH u Francuskoj, nakon čega je, kako kaže, počela da zastupa interese Hrvatske.

Šta znači mit?! Genocid je historijska činjenica koju je spoznao cijeli civilizirani svijet. Svi koji negiraju genocid trebaju otići kod psihijatra, ili su i sami učesnici genocida! Bez obzira na sve, žao mi je zbog njezinih izjava, ona mlada, ima i ona majku... Vrijeđati majke, slati poruku Ne može se izbrisati gumicom genocid. Dok smo živi mi ćemo to pamtiti. Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, nećemo dozvoliti da nam se ponovi“, kazala je Subašić, poručavši Zovko „da čuva svoje dostojanstvo“.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Posjetimo, Zovko je o Bošnjacima govorila gostujući u Jutarnjem kolegiju emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Hrvatske radio-televizije (HRT), te iznijela je čitav niz skandaloznih ocjena.

Ukoliko gradite čitav mit u Bosni i Hercegovini na povijesti stradanja naroda, na povijesti genocida, na povijesti žrtve, vrlo je teško jednoj Nizozemskoj reći „NE“ konceptu koji vi zagovarate. Niko se još uvijek nije zadubio…Osobito što su oni bili u Srebrenici. Belgija zbog svojih osobnih razloga, jer se ne žele suočiti s nekim problemima njihovog federalizam. Njemačkoj zbog čitave populacije Turske. Imate brojnu populaciju Turske koji smatraju da Bošnjacima treba pomoći“, kazala je Zovko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Najnovije