Zoran Tegeltija želi da se obrati na današnjoj sjednici UN

11
Radiosarajevo.ba
Zoran Tegeltija želi da se obrati na današnjoj sjednici UN
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

Od ambasadora SAD pri Ujedinjenim nacijama i stalnih članica Vijeće sigurnosti UN-a očekuje se da omoguće predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegletiji da se obrati na današnjoj sjednici na kojoj će biti razmatrano stanje u BiH.

Ovo je zatraženo nakon što je Misija BiH pri UN odbila da stalnom predstavniku SAD u UN ambasadoru Lindi Tomas Grinfild uputi zvaničnu notu za obraćanje predsjedavajućeg Vijeća ministara na sjednici Vijeća sigurnosti.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara navode da se od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica očekuje da reaguju na "ove jasne i vidljive opstrukcije koje dolaze od bošnjačke strane u BiH, Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Stalne misije BiH pri UN".

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

"Nažalost, Misija BiH pri UN odbila je da uputi traženu notu i tako potvrdila istinitost navoda da je direktno uključena u opstrukciju učešća predsjedavajućeg Tegeltije na sjednici i onemogućavanju da kao legitiman nosilac jedne od najviših funkcija u zajedničkim institucijama BiH upozna Vijeće sigurnosti o stvarnom stanju i problemima sa kojima se suočava BiH", ističu iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara, piše Srpskainfo.

Podsjetimo, sjednica Vijeća sigurnosti BiH trebala bi početi danas u 16 sati, a razgovarat će se i o situaciji u našoj zemlji.

Osim Džaferovića, očekuje se i obraćanje visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije