Zoran Tegeltija testiran zajedno s osobljem

Radiosarajevo.ba
Zoran Tegeltija testiran zajedno s osobljem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija testiran je u subotu, 27. juna 2020. godine na COVID-19, a rezultat testa je negativan, saopćeno je iz njegovog kabineta.

"Predsjedavajući Savjeta ministara, šef Кabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara, vozač predsjedavajućeg Savjeta ministara, te pratioci predsjedavajućeg Savjeta ministara testirani su odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg Savjeta ministara bio u kontaktu sa licem zaraženim COVID-19.

COVID-19 potvrđen je kod četiri osobe – zaposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji su pratioci predsjedavajućeg Savjeta ministara. Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera koje su propisali epidemiolozi", navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da su ostale testirane osobe su negativne.

"Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu s osobama zaraženim virusom, predsjedavjući Tegeltija se nalazi u samoizolaciji. Sve zakazane aktivnosti predsjedavjućeg Tegeltije obustavljene su do rezultata drugog testa na COVID-19.

Testiranje na COVID-19 uradit će i svi zaposleni u Кabinetu predsjedavjućeg Savjeta ministara, prema mjestu prebivališta.

U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Savjet ministara i kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona, među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH", saopćeno je iz kabineta Zorana Tegeltije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije