Zoran Milanović danas u Ljubuškom i Mostaru: Sastanak s HNS-om

6
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović danas u Ljubuškom i Mostaru: Sastanak s HNS-om
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas bi trebao da ima radnu večeru i sastanak sa predstavnicima HNS-a, ranije je najavljeno iz njegovog kabineta.

Trebao bi Milanović danas biti i u Vitezu, gdje će odati počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja “Osmica” u spomen na osmero poginule djece prije 28 godina.

Trebao bi se sastati u Mostaru i održati sastanak s rektorom i prorektorom Univerziteta u Mostaru te održati predavanje na tom univerzitetu.

Kako je najavljeno trebao bi se sastati i s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem.

Ranije su iz njegovog kabineta najavili da će se susresti i sa gradonačelnikom Ljubuškog.

Zadnjeg dana posjeta, u utorak, 13. jula, Zoran Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Livnanjskog kantona (Kanton 10).

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjeta Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom Vlade.

Podsjećamo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u nedjelju da u službeni posjet Sarajevu neće doći dok se "neke stvari ne razriješe", a na upit novinara da pojasni tu izjavu ustvrdio je da "član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije