Znate li koliko mjesečno plaćamo Miloradu Dodiku da rastura državu?

11
Radiosarajevo.ba
Znate li koliko mjesečno plaćamo Miloradu Dodiku da rastura državu?
Print Screen / Milorad Dodik

Srđan Puhalo, politički analitičar napisao je putem Twittera koliko mjesečno iznosi plata člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Mjesečna neto plata člana Predsjedništva BiH je do 5.700 maraka, znači ovoliko plaćamo Dodika da rastura državu!", napisao je Puhalo.

Pored toga, on je kasnije dodao:

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

"Da je konstitutivnost ispravna i pravedna u Raj i Pakao bi išli cijeli narodi, a ne pojedinac!".

Podsjetimo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana dao intervju za španske novine El Mundo te ne nazvao "BiH propali projekt", a poručio je i kako je najbolje rješenje za tu državu da se Bošnjaci, Srbi i Hrvate "razdvoje na civiliziran način".

"BiH neće moći opstati zbog istog razloga zbog kojeg nije opstala Jugoslavija. U BiH postoje tri naroda. Dva od njih, Hrvati i Srbi, jako su nezadovoljni. Bošnjaci žele stvoriti unitarnu državu u kojoj bi oni bili dominantan narod", izjavio je Dodik.

"Naša politika nije usmjerena na secesiju. Govorimo o drugačijoj mogućnosti, temeljenoj na procjeni da BiH neće biti uspješna kao država. Bude li tako najbolje je razdvojiti se na civiliziran način", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije