TW / Znate li koliko mjesečno plaćamo Miloradu Dodiku da rastura državu?

24. 01. 2022. u 17:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Srđan Puhalo, politički analitičar napisao je putem Twittera koliko mjesečno iznosi plata člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Mjesečna neto plata člana Predsjedništva BiH je do 5.700 maraka, znači ovoliko plaćamo Dodika da rastura državu!", napisao je Puhalo.

Pored toga, on je kasnije dodao:

"Da je konstitutivnost ispravna i pravedna u Raj i Pakao bi išli cijeli narodi, a ne pojedinac!".

Podsjetimo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana dao intervju za španske novine El Mundo te ne nazvao "BiH propali projekt", a poručio je i kako je najbolje rješenje za tu državu da se Bošnjaci, Srbi i Hrvate "razdvoje na civiliziran način".

"BiH neće moći opstati zbog istog razloga zbog kojeg nije opstala Jugoslavija. U BiH postoje tri naroda. Dva od njih, Hrvati i Srbi, jako su nezadovoljni. Bošnjaci žele stvoriti unitarnu državu u kojoj bi oni bili dominantan narod", izjavio je Dodik.

"Naša politika nije usmjerena na secesiju. Govorimo o drugačijoj mogućnosti, temeljenoj na procjeni da BiH neće biti uspješna kao država. Bude li tako najbolje je razdvojiti se na civiliziran način", dodao je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)