... / Zločinac Karadžić podržao Dodika, građani odgovorili: "Mi smo taoci lopova"

24. 10. 2021. u 16:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Osuđeni ratni zločinac i ratni lider bosanskih Srba, Radovan Karadžić poslao je iz zatvora u Velikoj Britaniji, gdje služi kaznu doživotnog zatvora za genocid i druge zločine, indirektnu podršku članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji predvodi aktuelne procese rušenja ustavno-pravnog poretka i pravnog nasilja u našoj zemlji.

Govoreći u povodu 30. godišnjice formiranja parainstitucije, skupštine srpskog naroda u BiH, Karadžić u izjavi koju je prenijela njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević, inače potpredsjednica današnje Narodne skupštine RS-a kazao da "koliko god se nezakonito i nasilno mijenjao taj međunarodni sporazum iz Dejtona, posljednja odbrana je Narodna skupština u kojoj svako može dobiti autentičan stav naroda i crvenu liniju ispod koje se neće i ne može ići".

Podsjetimo, upravo je na sjednici NSRS prošle sedmice donesena odluka kojim se razvlašćuje Agencija za lijekove BiH i ulazi u proces formiranja parainstitucija, odnosno entitetske agencije za lijekove, što je izazvalo brojne reakcije.

"To se tiče naših prava, uobičajenih i u sličnim ustavima i potvrđenih u Savjetu bezbjednosti UN-a i niko ne može da u ime svojih nepravnih težnji osporava nama prava za koja ne bi dozvolio da mu budu osporavana. Narodna skupština je učinila jasnim da ništa nije važnije od naroda i njegovih pravednih težnji za mirnim životom i ostvarivanjem prirodnih potencijala. To nije ništa više od prava koja se priznaju i drugima", naveo je Karadžić, koji je u izjavi za Srnu, a koju prenosi BN TV, nadugo govorio o tome kako je tobožje spašavao mir u BiH.

On je poručio da "srpski narod može da bude ponosan na jedinstvo koje je postigao i na svoju Skupštinu čije je zajedničko čedo Republika Srpska".

On je istakao da Narodna skupština uvijek mora biti mjesto očuvanja tih vrijednosti.

"Samo tako je ona neosvojiva tvrđava, a naše čedo - Republika Srpska zaštićena i voljena", rekao je Karadžić.

Posjetioci stranice web-stranice TV BN komentirali su Karadžićeve poruke, oštro kritizirajući Dodika i njegovu vlast.

"Narod i borci u RS svo vrijeme taoci lopova koji su krali za sebe u RS-";

"Danas Skupština leglo korupcije, interesnih kriminalnih radnji, instrument zaštite najvećih kriminalnih radnji, od ubistava do pljačkanja novca koji se mjeri milijardama eura.... čast pojedincima uglavnom iz opozicije... sadašnja skupština štiteći kriminal radi na nestanku republike srpske";

"E, vidiš ta skupština je postala mjesto gdje se jedan čovjek sprda sa narodom".

"I u ratu i u miru Skupština je bila puna lopova i partija koji su boračku kategoriju i narod opljačkali i u ratu i postratno"...

Neki su od komentara građana na Karadžićevu izjavu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)