Zlatko Miletić: Gospodo iz Kvinte, ako vi ne poduzmete nešto – mi ćemo!

18
F.V.
Zlatko Miletić: Gospodo iz Kvinte, ako vi ne poduzmete nešto – mi ćemo!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zlatko Miletić

Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije i aktuelni delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine komentirao je dešavanja u Bosni i Hercegovini nakon što je Narodna skupština Republike Srpske sinoć usvojila informacije i zaključke kojim je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a i formalno pokrenuo proces rušenja institucija Bosne i Hercegovine i formiranja svoje vojske.

Miletić se na društvenim mrežama posebno osvrnuo na sinoćnju Zajedničku izjavu ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije i Delegacije EU koji su ocijenili da je potez NSRS dodatni korak eskalacije i "slijepa ulica", što je, naravno, svima jasno. Međutim, najava posljedica ovakvog pravnog nasilja i de facto državnog udara su izostale.

"Gospodo iz Kvinte, ukoliko vi sad ne poduzmete ništa konkretno... Mi ćemo!", napisao je Miletić na svome Facebook profilu.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Podsjetimo, zastupnici Narodne skupštine RS-a usvojili su više zaključaka kojima NSRS nastoji praktično destruirati institucije u oblasti pravosuđa, odbrane, sigurnosti, te indirektnih poreza. Za informacije i zaključke glasalo je 49 poslanika, inače članova vladajuće koalicije okupljene oko SNSD-a.

Zadužena je Vlada RS-a da u roku od šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS-u zakon o VSTV-u RS-a, zakone iz oblasti odbrane i sigurnosti, te zakon o porezu na dodatnu vrijednost i zakon o akcizama RS-a.

Uporedo su usvojeni zaključci da se na teritoriji RS-a, i to od dana stupanja na snagu novih entitetskih zakona, neće primjenjivati Zakon o VSTV-u BiH, Zakon o odbrani BiH, Zakon o službi u OS BiH, Zakon o OSA-i i Zakon o SIPA-i BiH, Zakon o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakon o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Zakon o UIO, Zakon o postupku indirektnog oporezivanja, Zakon o postupku prinudne naplate indirektnih poreza, Zakon o PDV-u i Zakon o akcizama BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije