Žestoka reakcija Semira Efendića nakon što je Stranka za BiH ostala bez zastupnice u Skupštini KS

11
Radiosarajevo.ba
Žestoka reakcija Semira Efendića nakon što je Stranka za BiH ostala bez zastupnice u Skupštini KS
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Semir Efendić

Stranka za BiH ostala je bez zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što je Elza Gaković odlučila vratiti člansku kartu.

To je potvrdio predsjednik ove stranke Semir Efendić, ali i objasnio šta se krije iza svega.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

“Hrani sirotu na svoju sramotu” kaže narodna poslovica.

Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u općini u odsijeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka.

Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi.

Lično osjećam potrebu da se izvinim građanima Kantona Sarajevo i članstvu Stranke za Bosnu i Hercegovinu što se takva osoba uopšte našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS. Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od 2 hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7 hiljada.

Dakle odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji.

Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi", napisao je Semir Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije