Zenica: Zaustaviti trend napada na novinare

Radiosarajevo.ba
Zenica: Zaustaviti trend napada na novinare
FOTO: Fena / S protesta novinaru Kovačeviću u Zenici

Četrdesetak zeničkih novinara i zaposlenih u medijima, podržanih i sa dvadesetak građana, okupilo se danas simbolično pet minuta do 12 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici kako bi se pridružili protestima širom BiH zbog posljednjeg fizičkog napada u Banjoj Luci na novinara BN Televizije Vladimira Kovačevića.

"Krajnje je vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u našoj zemlji, da se sva udruženja, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi trend napada na novinare, dok ne bude kasno. Napad na bilo kojeg novinara u BiH, napad je i na sve nas", kaže novinar Mirza Dajić, koji je i član Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Protest u Sarajevu: Novinarstvo nije zločin, Stop nasilju nad novinarima!

Smatra da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške među onima koji rade ovaj posao, "jer smo svi mi na istom zadatku".

Nakon okupljanja ispred Robne kuće VF, novinari su se zapustili i u mirnu protestnu šetnju, želeći poručiti javnosti kako novinari, koji ionako rade i teškim uvjetima ne mogu biti meta bilo kakvih napada, pogotovo ne fizičkih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije