Trebinjski novinari osudili napad na kolegu Vladimira Kovačevića

Radiosarajevo.ba
Trebinjski novinari osudili napad na kolegu Vladimira Kovačevića
Foto: Twitter / Vladimir Kovačević u bolnici 2018. nakon napada

Novinari i medijski radnici Trebinja najoštrije su osudili napad na kolegu Vladimira Kovačevića, pa su, usljed nemogućnosti da prisustvuju protestu koji organizuju njihove kolege u Banjoj Luci, solidarnost sa svojim kolegom pokazali Saopštenjem za javnost, piše saransak.com

Napadnuti novinar Vladimir Kovačević: Dodik i drugi političari snose odgovornost

Dvojica nepoznatih napadača brutalno pretukli novinara BN TV-a

Napadnuti novinar Kovačević: Razvukli su šipke i počeli me udarati

Sarajevo: Sutra mirno okupljanje novinara ispred Narodnog pozorišta


"Novinari i medijski radnici iz Trebinja najoštrije osuđuju sinoćnji napad na kolegu Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije i jednog od osnivača portala Gerila.

Budući da nismo u prilici da prisustvujemo današnjem mirnom okupljanju kolega u Banjoj Luci, ovim putem šaljemo našu podršku kolegama te apelujemo da nadležne institucije što prije pronađu i sankcionišu napadače. 

Smatramo da je ovo napad na cijelu novinarsku profesiju, slobodu govora i da je posljedica sve češćeg crtanja meta na leđima novinara koji se profesionalno bave svojim poslom.

Odlučni smo da kolegu Kovačevića do kraja podržimo u njegovoj borbi za sankcionisanje počinilaca ovog brutalnog napada. Danas je to Vladimir Kovačević, a sutra može biti bilo ko od nas. Spisak dole potpisanih novinara i medijskih radnika Trebinja nije konačan, jer se u toku dana, kako ko dolazi sa terena, priključuje spisku Vladimirovih kolega", napisali su u saopćenju za javnost. 

Podsjetimo, novinar Kovačević, koji radi za BN televiziju, napadnut je sinoć u Banjoj Luci nakon što se sa zadatka vraćao kući. Kovačević se trenutno nalazi na liječenju u KC u Banjoj Luci. 

Policija sprovodi istragu, a Tužilaštvo slučaj vodi kao pokušaj ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije