Zenica spremna za novogodišnji spektakl: U Novu godinu će ih uvesti Marija Šerifović

3
Fena
Zenica spremna za novogodišnji spektakl: U Novu godinu će ih uvesti Marija Šerifović
Foto: Fena / Zenica, 31. decembar

Zeničane će u Novu  2024. godinu večeras uvesti srbijanska muzička zvijezda Marija Šerifović, koja će u dočeku na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića u tom gradu, održati koncert.

Po riječima Nandina Škrbića, direktora Radio-televizije Zenica, koja je tehnički organizator, organizator dočeka Nove godine na otvorenom je sam Grad Zenica.

"Upravo je završen dječiji novogodišnji program, odnosno obilježavanje Dječije Nove godine, a večeras u 19.30 sati počinje i zvanični program obilježavanja dočeka Nove godine. Nakon zagrijavanja sa DJ-ovima, nastupit će Hanad Džehverović, zenički pjevač i učesnik Zvijezda Granda, a u 23.00 sata na binu izlazi Marija Šerifović.

Jeste li znali da hranu možete ocijediti uz pomoć čačkalice! Pogledajte kako

Jeste li znali da hranu možete ocijediti uz pomoć čačkalice! Pogledajte kako

Očekuje se da će na trgu biti oko 50.000 posjetilaca. Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca, prvi put ove godine velika je bina okrenuta u kontra stranu, odnosno prema naselju Londža", kazao je Škrbić, koji je naglasio kako se ovogodišnji program u sklopu Festivala "Zenica Adventure” završava večerašnjim koncertom, odnosno sutra neće biti programa uživo na tom zeničkom trgu.

Zadnjih 10-ak dana, na Trgu Alije Izetbegovića, u "bajkovitom zimskom gradu Studengrad”, istakao je Škrbić, nastupali su zenički bendovi.

U sklopu obilježavanja Nove godine za djecu, danas je izvedena novogodišnja predstava "Vilenjaci", koju je producirala Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a za koju je tekst napisala i dramaturgiju uradila Nedžma Čizmo, dok je za režiju, scenografiju, kostimografiju i izbor muzike bila zadužena Selma Ćosić.

U programu su nastupili i članovi Plesnog klub "Stars", Kulturno-umjetničko društvo "Plamen", Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje, Plesnog centra "Iskre" i polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, čija je rukovoditeljica Ermina Nišić bila i koordinatorica te organizatorica ovogodišnjeg novogodišnjeg programa za djecu.

Zenica, 31. decembar
Foto: Fena: Zenica, 31. decembar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije