Žena iz BiH oduševila gestom: Primila migranta u svoj topli dom

Radiosarajevo.ba
Žena iz BiH oduševila gestom: Primila migranta u svoj topli dom
Foto: Facebook / Adira i Adil

Priča o migrantskoj krizi u našoj zemlji ne jenjava. Naprotiv, sve je glasnija, a problem postaje sve veći jer u našoj zemlji boravi veliki broj migranata, a zima je već zakucala na vrata.

Zakazale su vlasti, zakazali su svi - osim pojedinaca. Uvijek se je govorilo "čast izuzecima".

Nakon što je nedavno snimljena jedna Sarajka kako na ulici dijeli migrantima odjeću, tako je još jedna Bosanka oduševila svojom gestom. Naime, primila je jednog mladića iz Pakistana u okrilje svog doma.

“Moja kuća je bogatija za jednog gosta Adila iz Pakistana. Ja sam otišla na stanicu po njega. Ima isto godina kao moj Ismar, ne postoji zakon koji će me spriječiti da sklonim dijete sa ove zime. Ne hvalim se, da me ne bi neko pogrešno razumio. Djelima se ne hvali, nego hoću da vam kažem da svi po jednog i nema nikoga na cesti, ne spominjite mi nikakvu državu vladu i vlast i ove na vlasti, ja sam sebi vlast! Adil je divan momak, stidan, kulturan, nije nasilan, nije onakav kakve ih mnogi predstavljaju!”, napisala je na svom profilu Adira Husić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije