Željku Cvijanović naljutio prijedlog Denisa Bećirovića: "To su nadležnosti entiteta!"

11
Radiosarajevo.ba
Željku Cvijanović naljutio prijedlog Denisa Bećirovića: "To su nadležnosti entiteta!"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Bećirović i Željka Cvijanović

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je danas da je energetika u nadležnosti entiteta.

"Shodno tome, o tim pitanjima odlučuje Ministarstvo energetike, odnosno Vlada RS-a, kao i Narodna skupština RS", komentirala je Cvijanović, piše BHRT.

Njena izjava odnosi se na preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu Bosne i Hercegovine koju je u proceduru uputio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Centralno mjesto u prijedlogu Bećirovića ima ukidanje neustavnih entitetskih regulatora i uspostava državnog regulatora za oblast prirodnog gasa sa adekvatnim ovlastima i instrumentima za njihovu provedbu.

Preporuka bi se trebala naći na dnevnom redu predstojeće sjednice Predsjedništva BiH.

Predmetni prijedlog se bazira na odredbama Ustava BiH, preuzetim obavezama prema EU i Energetskoj zajednici, a sa ciljem uspostave jasnih pravila u sektoru prirodnog gasa i razvoja tržišta i konkurencije u skladu sa važećim energetskim paketima EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije