Željko Komšić u New Yorku s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije

0
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić u New Yorku s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić i Ahmed Aqil al-Khateeb

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednikom Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Aqilom al-Khateebom.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, tokom sastanka razgovarano je o unapređenju odnosa dvije države, s posebnim osvrtom na unapređenje saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti turizma.

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal koji treba dodatno razvijati kroz postojeću i nove oblike saradnje.

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja te da se građani Kraljevine Saudijske Arabije ugodno osjećaju tokom boravka u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine fondovima Kraljevine Saudijske Arabije.

Ministar Al-Khateeb јe zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na podršci koju je Bosna i Hercegovina dodijelila Kraljevini Saudijskoj Arabiji u prvom krugu glasanja za njenu kandidaturu za EXPO 2030.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije