Željko Komšić primio akreditivno pismo ambasadora Poljske u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić primio akreditivno pismo ambasadora Poljske u BiH
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić i Andrzej Jasionowski

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Andrzeja Jasionowskog.

Na susretu je rečeno da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Poljske dobri i prijateljski i da ima prostora za dalje unapređenje saradnje, a posebno u oblastima ekonomije, energetike, kulturne i obrazovne saradnje.

Razgovarano je i o potrebi intenzivnije razmjene bilateralnih posjeta na visokom i najvišem nivou.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Republika Poljska daje Bosni i Hercegovini u procesu pridruživanja EU, kao i što prepoznaje važnost evropskih integracija. Istaknuto je da su za Bosnu i Hercegovinu korisna iskustva Poljske na putu evropskih integracija, kao i u pristupu fondovima EU.

Ambasador Poljske je istakao da je za Poljsku prioritet članstvo Bosne i Hercegovine u EU, te skoro otvaranje pregovora o pristupanju EU.

Željko Komšić i Andrzej Jasionowski

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je poželio uspješan mandat ambasadoru Poljske u Bosni i Hercegovini Andrzeju Jasionowskom, koji je kazao da će tokom mandata biti angažovan na jačanju bilateralne saradnje dvije zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije