Komšić iz Bruxellesa: "Trebamo zgrabiti šansu i da u martu počnemo pregovore sa EU"

4
FENA
Komšić iz Bruxellesa: "Trebamo zgrabiti šansu i da u martu počnemo pregovore sa EU"
FOTO: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Imamo priliku i trebamo je zgrabiti, izjavio je za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, sumirajući utiske sa današnjeg samita EU-Zapadni Balkan u Bruxellesu.

Komšić kaže da što se tiče Zapadnog Balkana i odnosa prema Zapadnom Balkanu, zaista postoji raspoloženje da se tu stvari pokrenu s mrtve tačke, naravno uključujući Bosnu i Hercegovinu

"Ali ono što sam neoficijelno, u razgovorima sa nekim kolegama i dužnosnicima Evropskog vijeća saznao jeste da sutra, kada će se odlučivati o svemu tome, Zapadni Balkan, uvjetno rečeno, neće biti problem. Najviše će se koplja među članicama Evropske unije lomiti oko Ukrajine i o tome će naravno ovisiti kako će se sve postavljati prema Zapaednom Balkanu", rekao je Komšić.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Komšić smatra da BiH i sve države regije Zapadnog Balkana zaista imaju veliku šansu i bili bi "neodgovorni prema svojoj budućnosti ako tu priliku ne iskoristimo".

"Okolnosti nam idu na ruku, nažalost nisu dobre, ali mi to možemo iskorisiti da napravimo jedan korak dalje, jedan bitan korak dalje u nekoj priči o integraciji BiH u Evropsku uniju, odnosno da ako ništa drugo u martu dobijemo početak pregovora sa EU", zaključio je predsjedavajući Komšić u izjavi za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije