Željko Komšić o posebnoj sjednici NSRS: "Igrokaz na kojem se bildaju politički i nacionalni mišići"

4
FENA
Željko Komšić o posebnoj sjednici NSRS: "Igrokaz na kojem se bildaju politički i nacionalni mišići"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

U Banjoj Luci je u toku posebna sjednica Narodne skupštine RS o vetu Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH iz tog bh. entiteta, zbog, kako je navela, "eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH", usvojenog bez konsenzusa na osmoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH.

Održavanje nove posebne sjednice NS RS prokomentarisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je rekao kako je to još jedan politički igrokaz. 

"Igrokaz na kojem se bildaju politički i nacionalni mišići mada svi sve znamo o tom vetu i o svemu onom što se radi u BiH. To je jednostavna jedna predstava kojim se želi prikazati kako neko iz Sarajeva želi nanijeti štetu RS-u, a niko joj niti želi nanijeti štetu niti da želi to može. To je standardna igra koju gledamo u BiH, a pogotovo mislim na tu igru iz Banje Luke. Stalno ta neka galama, dreka o ugroženosti RS", kazao je Komšić.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Istaknuo je kako niko ne dira RS te i da hoće da je dira ne može jer tada krši Ustav.

"Dakle, ovo je bildanje političkih mišića, jačanje pa ako hoćete i nekog stranačkog samopoudanja a, zapravo, potpuno beskorisno", rekao je predsjedavajući Komšić u Tuzli gdje je prisustvovao predstavljanju specijalizovanih transportera Uprave policije MUP-a Tuzlanskog katona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije