Cvijanović tražila: Danas posebna sjednica NSRS s jednom tačkom dnevnog reda

0
Radiosarajevo.ba
Cvijanović tražila: Danas posebna sjednica NSRS s jednom tačkom dnevnog reda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Posebna sjednica Narodne skupštine bh. entiteta RS, na zahtjev članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, trebala bi biti održana danas.

Na prijedlogu dnevnog reda je tačka "Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz RS po kojoj je Zaključak Predsjedništva BiH u povodu eskalacije napada organa entiteta RS na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države Bosne i Hercegovine, usvojen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 10. oktobra, veoma štetan po vitalne interese RS". 

Po Ustavu BiH, Narodna skupština RS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu - pojašnjeno je iz NSRS.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Članovi Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović usvojili su pomenuti zaključak na sjednici 10. oktobra, a zaključak je usvojen preglasavanjem.

Malo je vjerovatno da NSRS neće oboriti ovaj prijedlog te da će on stupiti na snagu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije