Željko Komšić izrazio saučešće porodicama nastradalih u poplavama u BiH

4
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić izrazio saučešće porodicama nastradalih u poplavama u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih u poplavama koje su zadesile zemlju u petak, 4. oktobra 2024. godine. 

"Izražavam najiskrenije saučešće porodicama nastradalih u poplavama koje su zadesile našu zemlju. U ovim teškim trenucima izražavam duboku solidarnost sa građanima koji su pogođeni vremenskim nepogodama, i stojim na raspolaganju za svaki vid pomoći.

Institucije BiH poduzet će sve mjere kako bi posljedice poplava što brže bile sanirane i kako bi stanovništvu bila pružena adekvatna pomoć", stoji u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

UŽIVO | Poplave 2024: Najmanje 14 smrtno stradalih u Jablanici

UŽIVO | Poplave 2024: Najmanje 14 smrtno stradalih u Jablanici

Zasad nepotvrđene informacije kažu da ima pet žrtava nevremena u Jablanici, izjavila Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). 

Istakla je da su kišne padavine u protekla 24 sata na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa prouzrokovale velike poteškoće stanovnicima ovih općina.

Više o poplavama u FBiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije