Željko Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika
Predsjedništvo BiH / Željko Komšić imenovao Čedomira Jovanovića za savjetnika u Predsjedništvu BiH

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sastao se danas s predsjednikom Liberalno – demokratske partije Srbije Čedomirom Jovanovićem.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o aktulenim političkim pitanjima i odnosima u regiji sa posebnim naglaskom na odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Odlukom o imenovanju savjetnika u Ured člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Čedomir Jovanović imenovan je za savjetnika.

Po izričitoj želji Jovanovića, on će ovaj posao obavljati pro-bono, odnosno bez naknade.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaposlio je sredinom ovog mjeseca režisera Emira Kusturicu kao jednog od svojih savjetnika u Presjedništvu Bosne i Hercegovine.

Emir Kusturica savjetnik Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH

Dodik je tada objavio imena jedanaest savjetnika, među kojima je i Emir Kusturica.

Emir Kusturica savjetnik Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Milorad Dodik zaposlio je režisera Emira Kusturicu kao jednog od svojih savjetnika u Presjedništvu Bosne i Hercegovine. Dodik je objavio imena jedanaest savjetnika, među kojima su savjetnik za ekonomska pitanja, savjetnik za unutrašnju politiku, savjetnik za sigurnosnu politiku, savjetnik za informisanje, savjetnik za ustavno-pravna pitanja, savjetnica za vanjsku politiku, ali i par osoba koje su zaposlene samo kao savjetnici, među kojima je i Emir Kusturica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije