Novi uslovi za rad njegovatelja iz BiH u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Novi uslovi za rad njegovatelja iz BiH u Njemačkoj
Arhiv / Ilustracija

Na osnovu odluke Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja Njemačke, više se ne prihvataju diplome o završenoj medicinskoj školi za opšti i pedijatrijski smjer, dobijene prekvalifikacijom bilo u državnoj ili privatnoj školi, pipe Srpskainfo.

Ovo su saopštili iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH, s namjerom da skrenu pažnju kandidatima koji putem ove agencije konkurišu za poslove njegovatelja u Njemačkoj.

"Centralna kancelarija za posredovanje pri zapošljavanju stručne radne snage od februara ove godine počeo je davati odbijenice za sve ovakve diplome, te više nije moguće zasnovati radni odnos kao njegovatelj sa diplomama stečenim prekvalifikacijom. Takođe, preporučujemo kandidatima da uz prijavu, osim odgovarajuće diplome, dostave i svjedočanstva o svim završenim razredima srednje škole, prevedena na njemački jezik", kaže direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije