Željko Komšić: 'Da, osjećam se i lično izdanim od Konakovića'

21
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić: 'Da, osjećam se i lično izdanim od Konakovića'
Foto: Radiosarajevo.ba / Željko Komšić i Elmedin Konaković

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reagirao je u srijedu navečer, 27. marta, na intervju koji je u Pressingu na N1 koji je dao lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Mi imamo neki stari problem koji on personalizira, ja ne. Počeli smo frku na toj turističkoj zajednici koju sam ja kao premijer raspakovao, jer su uzimali parafiskalne namete ljudi koji su vodili DF. Taj famozni neki Džeko koji je tamo uzimao novac države. Tužilaštvo to nije procesuiralo. Danas je Turistička zajednica perjanica turizma u KS. On se tu našao lično povrijeđenim.

Jako cijenim njegov ratni angažman, taj dio patriotski, skidam mu kapu za ljiljan i poklanjam se. To kao član Predsjedništva nije uradio ništa za ovu državu, to ne mogu. Meni se čini da je on lijen, da on to ne voli i da ne uživa u poziciji od koje ima koristi“, pojasio je Konaković.

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

Ubrzo je stigao odgovor Željka Komšića...

"Konaković je u pravu samo u jednom, naime ja vrlo personalno dozivljavam njegovu simpatiju i sklonost UZP-u. To je protivno svemu protiv čega sam se borio, protiv čega se borim i boricu se. Logično je da to doživljavam i kao ličnu izdaju.

Da ne govorim kako mislim da nije normalno da ministar vanjskih poslova bude neko ko je patološki lažov i osoba povezana sa narko kartelima", kazao je Komšić.

Da bi na kraju još dodao:

"A šta sam uradio kao član Predsjedništva o tome ne sudi ni Konaković niti ja! O tome sude građani BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije