Želite u Neum? Morate platiti dezinfekciju vozila...

Želite u Neum? Morate platiti dezinfekciju vozila...
Foto: Bljesak.info / Neum

Građane BiH koji su proteklih dana krenuli u Neum iznenadila je "potvrda o izvršenoj dezinfekciji prijevoznog sredstva" koju su na ulazu u Neum morali platiti 10 KM.

Od početka pandemije, dezinfekcija točkova je bila obavezna, no do danas se nije naplaćivala.

Načelnik Neuma Živko Matuško potvrdio je za N1 da je odluku donio Štab civilne zaštite, a da potvrdu naplaćuje Veterinarska stanica, te da će ti novci biti utrošeni na sredstva za dezinfekciju, gorivo, ljude koji provode ovu mjeru.

"Dezinfekcija točkova na ulazu u Neum plaća se pet, odnosno 10 KM, zavisno da li je riječ o osobnom automobilu ili transportnom vozilu. Štab civilne zaštite donio je ovu odluku. Ako ostane novca, štab civilne zaštite odlučiće gdje to ide".

Matuško smatra kako je odluka zakonita i da će sva sredstva koja budu prikupljena, biti transparetno raspoređena i prikazana.

Ovo nije prva kontroverzna mjera koju je donio Štab civilne zaštire Neum.

Podsjetimo, donedavno je na snazi bila i naredba po kojoj bez negativnog testa na koronavirus niste mogli ući u općinu Neum. Van snage je stavljena u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije