Zelenika: Prvi u Hrvata me skoro rasplakao sa “Čuvajte RS”

3
Radiosarajevo.ba
Zelenika: Prvi u Hrvata me skoro rasplakao sa “Čuvajte RS”
Foto: Parlamentarna skupština BiH / Diana Zelenika

Bivša članica i zastupnica HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Diana Zelenika reagovala je na Facebooku na jučerašnje poruke koje je Dragan Čović uputio sa govorenice NSRS.

Ironično poručuje, da ju je Čović skoro rasplakao riječima "Čuvajte RS”, iz koje je, navodi Zelenika, prognano 220 hiljada Hrvata.

Njen status prenosimo u cijelosti.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

"Jučer me skoro rasplakao prvi u Hrvata svojim emotivnim riječima: "Čuvajte Republiku Srpsku"! iz koje je prognano 220 tisuća Hrvata. I sama svladana emocijama nisam odmah razumjela da li poziva svog druga Mileta da čuva ovih preostalih 2,4% Hrvata u RS-u po zadnjem popisu, ili danas još puno manje, ili ga tapše po leđima da nastavi protjerivanje i ovih preostalih, da bi mu bilo veće biračko tijelo.

Kad sam se malo pribrala od nadošlih emocija shvatila sam da se akademik ne brine za RS niti za Hrvate u tom entitetu, nego za Srbe u Federaciji čiji mu glasovi sa glasovima prognanih trebaju.

Pobogu, izborna je godina pa valja malo i suza proliti za glasove i udaljavanje od Izbornog Zakona za koji se tobože bori, iako bi njemu najviše naštetio. Naime, prihvaćanje navedenog zakona izbilo bi mu glavno oružje iz ruku jer Hrvati više ne bi bili ugroženi od Bošnjaka i građanske države pa bi mogli birati najbolje između sebe.

Ne bi bilo potrebe za homogeniziranjem nacionalnog bića i kako rekoše stranci a ponovi nedavno biskup Komarica: "Da na izbornu listu stavite kravu, narod bi zaokružio kravu"!

Moje pretpostavke bi se mogle ostvariti jer se bliže Lipanjski zore pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja!", zaključila je Zelenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije