"Ne nasjedajte ložačima vatre koji nas vode ponovo u ratne sukobe"

Radiosarajevo.ba
"Ne nasjedajte ložačima vatre koji nas vode ponovo u ratne sukobe"
Udruženje "Bosnae - Zelene beretke" obratilo se javnosti saopćenjem povodom povišenih tenzija u Bosni i Hercegovini.

Naglasili su da se obraćaju svim građanima Bosne i Hercegovine, ne gledajući na nacionalnu ili religijsku pripadnost. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Mi, kao udruženje koje je prvo stalo u odbranu domovine 1992. godine, pozivamo sve građane da ne nasjedaju na nacionalističke i političke ložače vatre koje nas vode ponovo u ratne sukobe.

Političari cijele regije su se vratili u devedesete godine i ponovo dižu tenzije samo iz jedne stvari - kako sačuvati svoje stolice i vlast.

Iza sebe su imali 20 godina mira. Zašto nisu pokazali svoj patriotizam prema svom narodu kroz poslovne uspjehe i dizanje privrede i otvaranje radnih mjesta za narode BiH?

Zato pozivamo narode BiH da ne dozvole da se mržnja spusti među nas jer to vodi samo novoj propasti, a ne budućnosti niti jedne nacionalne skupine.

Ujedno zahtijevamo od nadležnih organa, prvenstveno od Ministarstva za sigurnost BiH, Tužilaštva BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije i SIPA-e da zaustave sve političare u širenju međunacionalne mržnje, a posebno treba kazniti i sankcionirati njihove medije koji služe političarima kao oružje u širenju mržnje s krajnjim rezultatom novog rata u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije