Zdravstveno stanje mladića povrijeđenog u neredima u Mostaru bolje

0
Radiosarajevo.ba
Zdravstveno stanje mladića povrijeđenog u neredima u Mostaru bolje
Bljesak.info / Okršaj navijača i policije

Zdravstveno stanje devetnaestogodišnjeg E.P. koji je u navijačkim neredima teško ozlijeđen je bolje, potvrđeno je to iz SKB Mostar.

''Zdravstveno stanje pacijenta E.P. (2002.) je u poboljšanju, no još uvijek zahtjeva mjere intenzivnog liječenja'', rekla je to za Bljesak Adrijana Pandža, glasnovornica mostarske bolnice.

Naime, mladić je nakon ukazane liječnike pomoći u kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić hitno prevezen u SKB Mostar gdje je ustanovljeno da je zadobio teške tjelesne povrede opasne za život.

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

U SKB-u Mostar bio je podvrgnut hitnoj operaciji. Podsjećamo, obračun više desetaka osoba dogodio se u subotu u popodnevnim satima kod nekadašnjeg mostarskog Hotela Ero

Još radimo na tome da se utvrdi identitet svih osoba koje sudjelovale u ovom neredu. Sektor krim policije radi stalno s drugim jedinicima MUP-a. Kantonalno tužiteljstvo je svo vrijeme uključeno u ove radnje'', rekao je u utorak Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. Iz MUP-a dodaju i kako su sve osobe saslušane u svojstvu osumnjičenih.

Cjelokupna istraga se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva, a osumnjičene osobe se terete za vršenje slijedećih KD: Sudjelovanje u tuči, Nanošenje teških tjelesnih ozljeda, Oštećenje tuđe stvari i Napad na ovlašteno službeno lice. '

"Pošto je došlo do upotrebe vatrenog oružja i primjene drugih policijskih ovlasti, Odjel za profesionalne standarde MUP-a HNŽ ispitat će sve okolnosti i utvrditi eventualne propuste u preduzimanju službenih radnja'', saopštio je ranije MUP HNŽ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije