Potvrđena optužnica protiv Mirjane Lukić-Hodak i Irene Lukić-Ljubičić

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Mirjane Lukić-Hodak i Irene Lukić-Ljubičić
Foto: Tužilaštvo BiH / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona danas je podiglo optužnicu protiv Mirjane Lukić-Hodak, kao i Irene Lukić-Ljubičić zbog izvršenog krivičnog djela zloupotreba položaja.

Optuženima se pod tačkom 1. optužnice stavlja na teret da su Mirjana Lukić-Hodak, u svojstvu direktorice JZU Gradska ljekarna Jajce, kao odgovorne osobe za raspolaganje novčanim sredstvima JZU Gradska ljekarna Jajce, a Irena Lukić- Ljubičić u svojstvu direktora pravne osobe "Mitras" d.o.o. Jajce u periodu od 01.01.2014.godine - 31.12.2017. godine iskorištavanjem svog službenog položaja Mirjana Lukić-Hodak postupala u namjeri da svojoj sestri Ireni Lukić-Ljubičić, sa kojom je suvlasnik pravne osobe "Mitras" d.o.o. Jajce, pribavi imovinsku korist, a ošteti pravnu osobu "Mitras" d.o.o. Jajce.

Lukić-Hodak je sa transakcijskog računa JZU gradska ljekarna Jajce, umjesto na račun pravne osobe "Mitras" d.o.o. Jajce uplaćivala na tekuće račune Irene Lukić-Ljubičić, na koji način je Ireni Lukić-Ljubičić pribavljena imovinska korist u ukupnom iznosu od 16.282,00 KM.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

"Pored toga, optuženoj Mirjani Lukić-Hodak se stavlja na teret da je u periodu od 01.01.2014.godine - 31.12.2017.godine, iskoristila svoj službeni položaj, te je sa transakcijskog računa JZU gradska ljekarna Jajce, vršila nepripadajuće uplate na svoj tekući račun u ukupnom iznosu od 12.554,35 KM, a istovremeno iz blagajne vršila isplate bez pokrića i prisvajala novac u ukupnom iznosu od 17.732,59 KM i na taj način sebi pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od 30.286,94KM", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije