Zbog vrućina cisterna s pitkom vodom na banjalučkom trgu

Fena
Zbog vrućina cisterna s pitkom vodom na banjalučkom trgu
Zbog visokih temperatura vazduha, na glavnom banjalučkom trgu postavljena je cisterna sa pitkom vodom kako bi bile zadovoljne potrebe građana, ali i turista.

Cisterna sa pitkom vodom, uz dežurstvo jednog vatrogasca, bit će na Trgu Krajine sve dok budu visoke temperature vazduha.

"Obično voda bude dostupna građanima u vrijeme kada su temperature oko 35 stepeni i više i do danas smo imali 19 organizovanih dežurstava", kazali su u banjalučkom gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Zbog veoma visokih temperatura i enormno povećane potrošnje vode koja je dovela do smanjenja kapaciteta izvorišta, Civilna zaštita svakodnevno cisternama isporučuje pitku vodu ugroženom stanovništvu u pojedinim banjalučkim naseljima.

"Od 26. juna redovno isporučujemo vodu u područja koja nemaju stabilan sistem vodosnabdijevanja, odnosno izgrađenu vodovodnu mrežu. Do sada smo ukupno isporučili preko dvije i po hiljade kubnih metara vode za 302 domaćinstva, ali zbog nastavljenih tropskih vrućina očekujemo povećanje broja zahtjeva za dopremanjem vode", kazao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Cijena kubnog metra isporučene vode u cisterni je tri konvertibilne marke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije