Zbog poledice i snijega, pojedini putevi u BiH obustavljeni za teretna vozila

0
Radiosarajevo.ba
Zbog poledice i snijega, pojedini putevi u BiH obustavljeni za teretna vozila
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo-Rogatica (na prevoju Romanija) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na dionicama Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić Grad, Ključ-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

I na ostalim putevima u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

"Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije