Zbog opasnosti od povreda: Sa tržišta u Bosni i Hercegovini povučen proizvod iz Kine

0
Radiosarajevo.ba
Zbog opasnosti od povreda:  Sa tržišta u Bosni i Hercegovini povučen proizvod iz Kine
Foto: Pexels / Djeca, ilustracija

Sa tržista BiH povučen je skateboard SHN-102 iz Kine jer predstavlja rizik od povreda, a korisnicima koji su ga kupili preporučeno je da ga prestanu koristiti, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o modelu SHN-102 s bar kodom 2019000112475. 

Skateboard predstavlja rizik od ozljede jer daska skateborda nema dovoljnu izdržljivost, a nije čitko i trajno označen slijedećim informacijama: broj norme EN 13613, ime, logo ili slične oznake za identifikaciju proizvođača ili dobavljača, znake za identifikaciju proizvoda, maksimalno ograničenje mase korisnika, savjet - preporuča se uporaba zaštitne opreme, nedostaje dokumentacija od proizvođača (informacije o servisiranju i održavanju) te ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u normi BAS EN 13613:2012.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Nadležna inspekcija je naložila mjere povlačenja s tržišta i uništavanja proizvoda, a preporuča se potrošačima ukoliko su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su isti kupili.

Skejtbord SHN-102
FOTO: Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Skejtbord SHN-102

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije